Micha Neroucheff

Webdesign & Photo


Van kleins af zijn er 2 zaken die mij fascineren : de roofvogels en de vliegtuigen. Ik kon uren doorbrengen met naar mijn peter te kijken hoe hij jachtvliegtuigen schilderde. Maar op mijn veertiende is het allemaal echt begonnen. Ik was met mijn ouders bij de duin van Pyla toen een DG600 van 6 meter zich op enkele passen van mij plaatste. ware pracht ... wat een majesteit ... die binnenkomende trein ... die spoiler ... De link tussen het plezier om roofvogels te zien zweven en de vliegtuigen was gemaakt. Het was evident, ik zou een tele geleid zweefvliegtuig bouwen en besturen.
Het begin werd zwaar bij gebrek aan budget en aan ervaren mensen om mij te helpen. Maar stelselmatig deed ik mijn eigen weg met een zeer mooie periode van wedstrijden. Eerst en vooral in F3J en vervolgens in F3B. Deel uitmaken van de ploeg van Denis Duchesne, ex wereldkampioen F3B was een rijke en stimulerende ervaring.
Ik ben enkele jaren gestopt met het modelleren voor een iets sportievere en exotische activiteit: kite surfing
Wanneer de zin om te “vliegen” terugkwam, wou ik iets anders ontdekken dan de zweefvliegtuigen. Steeds gehouden van de warbirds, heb ik een P51 FMS van 1m70 aangekocht.
Het is door naar een meeting van de 50 jaar van de club Luc Mommer te Mellery te gaan dat ik de omschakeling gekregen heb. Ik heb letterlijk de ganse dag gekwijld op een Spitfire CARF. Een ongelooflijke machine. Een zotten werk. Een adembenemend realisme model. S’anderendaags heb ik getelefoneerd met Bernard Delhaye, demo piloot van een FOKKER DR1 op schaal 1:2 om mij raad te geven. Ik wou een droom, die sinds heugenis bij me bleef spoken concretiseren: een P-51 CARF (voorheen product door Fiber Classic). Hij gaf mij 2 contacten. De eerste om mij te antwoorden op mijn vraag was Bart Stroobants. En oh magie... het was de gerenommeerde eigenaar van het Spit van Mellery. Bart hielp mij en legde mij het concept uit van Squadron 13. Concept aan hetwelk ik mij direct gehecht heb, aangezien het ook met mijn mening strookte. Schuim, hout, fibers, benzine, elektriciteit, klein, groot... Het maakt niet uit... van het ogenblik dat we ons maar samen amuseren.
Vandaag ben ik verantwoordelijke webmaster van de AAM, lid van de club ‘les Aiglons’ te Hamme-Mille, ere-lid bij de CPAL te Anthisnes en ben ik zeer fier om deel uit te maken van de ploeg van Squadron 13.

Favorieten vliegtuigen
  • North American P-51 Mustang
  • Supermarine Spitfire Mk IX
  • Dassault Rafale
  • General Dynamics F-16 Fighting Falcon
  • McDonnell Douglas F-15 Eagle

Warbirds
Jets
Bier
Soda